bild på förstaårselever som ska bli sorterade av sorteringshatten

Info om grupper

Vi kommer ha ett Harry Potter-läger för hbtq-ungdomar! Här kommer lite information om grupper under lägret.

Under lägret finns det 5 grupper. Du har lektioner med din grupp under dagarna.

 

Förstaårselever - är 11-14 år gamla och har föreläsningar om HBTQI+ på basnivå. Förstaårselever har även lite mer praktiska aktiviteter.

 

Andraårselever - är 11-14 år gamla och har föreläsningar om HBTQI+ på fortsättningsnivå. Vi förutsätter att du har stora förkunskaper om HBTQI+ och relaterande ämnen. Andraårselever har lite mer teoretiska aktiviteter.

 

Tredjeårselever - är 15-17 år gamla och har föreläsningar om HBTQI+ på basnivå. Tredjeårselever har lite mer praktiska aktiviteter.

 

Fjärdreårselever - är 15-17 år gamla och har föreläsningar om HBTQI+ på fortsättningsnivå. Vi förutsätter att du har stora förkunskaper om HBTQI+ och relaterande ämnen. Fjärdeårselever har lite mer teoretiska aktiviteter.

 

Femteårselever och upp - är 18+ år och är prefekter. Det betyder att du kommer ha lite mer ansvar och vara en trygg person. Du är ett mellanting mellan ledare och deltagare under lägret. Prefekter kommer hålla i reflektions- och mårunda varje dag i deras elevhem. Prefekter kommer även kunna ge och ta bort elevhemspoäng. Du kommer ha lektioner på fortsättningsnivå.

 

Vi kommer även vara uppdelade i elevhemmen under måltider, quidditch-träningar och -turneringar, reflektioner kring dagen och vissa andra aktiviteter.

 

Vad är det för skillnad på basnivå och fortsättningsnivå?

En lektion i transfiguration på basnivå kan vara en genomgång av cisnormen och olika transidentiter. En lektion  i tranfiguration på fortsättningsnivå utgår ifrån att du kan begrepp som tvåkönsnormen, ickebinär, genderfluid och genus.

 

Vad är en praktisk och vad är en teoretisk aktivitet?

En praktisk aktivitet kan vara att pyssla drakägg i en lektion i drakologi eller stjärnskådning i en lektion i astronomi. En teoretisk aktivitet kan vara en lektion i försvar mot svartkonst om att hantera förtryck och negativa normer i samhället.

Datum

2016-11-01 13:00 till 2016-11-04 16:00