Nominera till RFSL Ungdom Skånes styrelse!

Nu är det dags att nominera eller kandidera till RFSL Ungdom Skånes styrelse. Skicka in din nominering innan den 29 januari!

Det börjar närma sig årsmöte för RFSL Ungdom Skåne, som kommer äga rum om ca en månad. Ett separat kallelse med tid och plats kommer snart. Vad som behövs nu är kandideringar till styrelsen, alltså att personer som är intresserade att vara med och leda RFSL Ungdom Skåne ställer upp till valet av den nya styrelsen.

Anmäl intresse genom att fylla i detta formulär https://goo.gl/forms/BAfjfmWfrf3XHZpj2. Sedan kommer du bli kontaktad av valberedningen och få svara på några frågor. Datumet är satt till senast 29 januari för att valberedningen ska hinna förbereda ett förslag innan årsmötet men det går även bra att kandidera på plats direkt på årsmötet. 

Du behöver inte ha några förkunskaper om hur det fungerar att sitta i en styrelse, vi lär tillsammans och anpassar oss efter vilka förkunskaper som finns. Det kan låta läskigt att sätta sig i en styrelse men det är det enklaste sättet att bli aktiv i RFSL Ungdom Skåne för tillfället och det finns olika saker en kan göra. (Är du intresserad av andra sätt att aktivera dig är du varmt välkommen på årsmötet eller medlemsfikaträffar, t.ex. nästa träff som kommer ha tema engagemang och visioner inför våren och nya verksamhetsåret i stort.)

Vad gör en styrelse?
I år har vårt arbete mest bestått av: ordna fikaträffar för medlemmarna, uppmärksamma dagar som är relevanta för hbtq-personer såsom en manifestation på Transgender Day of Rememberance, delta med bokbord på Ungdomstinget i Lund, fylla i papper för att försöka öppna ett bankkonto åt oss och att löpande svara på mejl som kommer in.
Men man kan göra mycket mer, det är bara fantasi, tid och ork som sätter gränser. Och för att inte tid och ork ska sätta för snäva gränser behöver vi vara fler. Man behöver inte kunna göra jättemycket, men alla har något att bidra med: allt från att sprida trevlig aktivistisk stämning, vara en hejare på att skriva protokoll, känna till Lunds mysigaste café, eller något helt annat. 

Tveka inte att höra av dig om du har frågor! Skriv till oss på Facebook (https://www.facebook.com/RFSLUngdomSkane/) eller mejla skane@rfslungdom.se.