EuroPride Program 2018

EuroPride Göteborg

 • 14 Augusti
  • Unga transbarn och deras viktiga vuxna
   Landsarkivet
   14:45

   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   RFSL Ungdom i samarbete med Transammans har arrangerat flera transläger för transbarn under 13 år och deras viktiga vuxna. Vilka utmaningar finns det för transbarn? Hur kan närstående vara ett bra stöd? Vad kan skolan göra? Detta och mer diskuteras under detta seminarium.

 • 15 Augusti
  • Vi pratar om sex mot ersättning
   Artisten, Lingsalen
   10:30
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   RFSL Ungdom har drivit projektet Pegasus, vilket riktat sig till unga som har sex mot ersättning. I denna programpunkt pratar vi om vad vi sett i arbetet: Vilka funderingar möter vi? Vilket förtroende har unga hbtq-personer för till exempel skolhälsovård, socialtjänst och ungdomsmottagningar? Vi berättar också om vår kommande stödverksamhet Pegasus Råd & Stöd, resultatet av en målgruppsundersökning som gjordes inför projektstart, samt om stödverksamhetens utformning och framtid.
  • Häng med RFSL Ungdom Sydväst!
   Pride Ung-tältet
   13:00
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Välkommen till RFSL Ungdom Sydväst i regnbågsparken. Här kan du snacka med likasinnade, pyssla, fika eller bara slappna av.
  • Asylrätt för HBTQ-ungdomar
   Stadsbiblioteket, Trappscenen
   13:45
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   RFSL Ungdom diskuterar situationen för asylsökande hbtq-ungdomar. Hur påverkar svenska lagstiftningen asylsökande hbtq-personer? Vad händer på EU-nivå? Vad kan göras?
  • Chemsex – Säkrare sex under drogpåverkan
   Artisten, C310
   17:00
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Att ha chemsex innebär att ta vissa typer av droger i sexuella situationer, vilka droger som inkluderas är olika. Skälen att ha chemsex är skiftande, till exempel för att skapa en annan upplevelse av sexet, kunna ha sex på vissa sätt eller ha det under en längre tidsperiod.Vad innebär denna typ av drogbruk för HIV-preventiva arbetet, och för hälsan hos hbtq-personer? RFSL Ungdom, Hiv-Sverige och RFSL diskuterar fenomenet chemsex och olika strategier för att göra chemsex mer säkert.
 • 16 Augusti
  • Asylforum
   Göteborgs Stadsmuseum
   10:00
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   En heldagskonferens anordnad av RFSL Newcomers – nätverket för och med asylsökande, papperslösa och nyanlända hbtq-personer i Sverige. Vegansk/glutenfri mat serveras kostnadsfritt. I samarbete med Göteborgs stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet.
  • Minoritetsstress
   Stadsbiblioteket, Trappscenen
   11:00
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Hbtq-personer har generellt sett en sämre hälsa än andra. Varför är det så? Vad är minoritetsstress och hur kan vi minska den? RFSL och RFSL Ungdom reder ut begreppen och ger förslag på lösningar.
  • Vart tog vi vägen? Om HBTQ i sexualundervisning
   Artisten, Lingsale
   11:30
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   HBTQ-perspektivet är ofta osynligt i skolans sexualundervisning och den tenderar att vända sig till en heterosexuell majoritet. RFSL Ungdom och RFSU bjuder in till ett seminarium där vi berättar om hur vi arbetar för att skolans sexualundervisning ska bli mer inkluderande och relevant för HBTQ-ungdomar.
 • 18 Augusti – Gå med oss i paraden!
  • Gå i EuroPride 2018-paraden
   Heden
   15:30
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Följ med i Pride-paraden som fyller Göteborgs gator med kamp, solidaritet och glädje! RFSL Ungdom kommer i år gå tillsammans med RFSL Göteborg. Vi träffas 15.30 på heden för att tillsammans gå till Götaplatsen. Paraden kan ta upp till två timmar, så kom ihåg vatten, ett par sköna skor, samt kläder efter väder.


EuroPride Stockholm

 • 30 Juli
  • Klimathotet och vi
   Pride House
   13:00 – 13:45
   Isarna smälter och temperaturen höjs, vi har hört och läst så många gånger att vi måste ändra hur vi lever, men vad innebär det för HBTQ-communityt specifikt? På vilket sätt är HBTQ-livsstilen klimatovänlig och hur ska vi skapa identitet utan att göra stora koldioxidutsläpp? RFSL Ungdom Öst bjuder in till ett samtal som du gärna får delta i.
  • Begrepp!
   Pride Ung House
   13:00 – 14:00
   Vad står hbtq för, och vad betyder egentligen agenter? RFSL Ungdom reder ut alla begrepp, och historian bakom dom! Pyssel hela dagen: berätta din egen hbtq-historia! Pyssla utifrån ditt liv.
  • Vår gemensamma historia
   Pride Ung House
   15:00 – 16:00

   En hbtq-aktivist berättar om hur hbtq-rörelsen i Sverige startade, viktiga saker som hänt längs vägen och vad som är på gång framöver. RFSL Ungdom och RFSL. Pyssel hela dagen: berätta din egen hbtq-historia! Pyssla utifrån ditt liv.

 • 31 Juli
  • Pegasus Råd och stöd – för unga hbtq-personer med erfarenhet av sex mot ersättning
   Pride House, Klarabiografen
   12:00 – 12:45
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Vi kommer berätta om vårt arbete, presentera resultat från vår nya enkätstudie om unga hbtq-personers önskemål och reflektioner kring stöd, samt prata om vår stödverksamhet som öppnar 17 september 2018. Läs mer om Pegasus Råd och Stöd.
  • Ropen skalla slagord åt alla!
   Pride Ung House
   13:00 – 14:00
   Vi övar på att ropa slagord och kommer på nya, anpassade efter dagens viktigaste hbtq-frågor. Pyssel hela dagen: gör dina egna politiska memes och pins!
  • Rösta för allas lika rätt!
   Pride Ung House
   15:00 – 16:00

   Panelsamtal om demokrati och rösträtt. Varför röstar en och hur gör en det? medverkande: RFSL Ungdom Östs aktivister. Pyssel hela dagen: gör dina egna politiska memes och pins!

 • 1 Augusti
  • Asylum Forum
   Pride House
   12:00 – 18:00
   Språk: Svenska / Engelska
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Asylforum 2018 är 2 heldagars forum packat med panelsamtal, och seminarier med fokus på asylrätt från ett hbtq-perspektiv. Där ett utmärkt tillfälle att utbyta synpunkter, åsikter och information om de utmaningar som asylsökande hbtq-personer möter.
   Asylum Forum 2018 is a two-day long forum, packed with seminars, and panel discussions where we discuss migration and asylum politics from an LGBTQI perspective. It is a perfect opportunity to discuss, reflect and exchange information on the challenges facing LGBTQI migrants and asylum seekers.
  • Sex och hälsa-dagen
   Pride House
   12:00 – 16:00
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   RFSL Ungdoms sexualupplysare kommer fylla den här temadagen med workshops och samtal om säkrare sex och ömsesidighet. Dessutom kommer det finnas möjlighet att träffa och ställa frågor till ungdomsmottningspersonal. Vi kommer även erbjuda hivtestning för den som vill.
  • Separatistiska workshops!
   Pride Ung House
   13:00 – 14:00
   Vill du träffa andra killar som gillar killar, eller andra transpersoner och prata sex och relationer? Vi skapar tryggare rum tillsammans. Hela dagen: testa dig för hiv! gratis, snabbt och enkelt.
  • Hbtq-rättigheter i skolan
   Pride House, Plattanrummet
   14:00 – 14:45
   Hur ser situationen ut i skolor idag? Har alla hbtq-ungdomar möjligheten att vara sig själva i en trygg miljö, tar skolan ansvar för sitt demokratiska uppdrag och håller sex- och samlevnadsundervisningen måttet när det kommer till normkritik och inkludering?
  • Sexualundervisningen du aldrig fick!
   Pride Ung House
   15:00 – 16:00
   Vi ger dig en inkluderande sexualundervisning där du får svar på alla dina frågor om kroppen, sex och olika sätt att göra relationer. Hela dagen: testa dig för hiv! gratis, snabbt och enkelt.
  • Häng med oss innan Newcomers festen!
   Pride Ung Park
   16:30 – 18:30
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Kom och träffa oss  i RFSL Ungdom Öst: ät lite snacks, lär känna nya personer och chilla lite innan vi går tillsammans till Newcomers Pride öppningsfest. Var inte orolig för att komma ensam, vi kommer ha så kul tillsammans! Kom som du är och häng med oss. Picknicken är för alla som är upp till 30 år och  både gratis och nyktert. Det går att komma in med rullstol och det finns tillgängliga toaletter.
  • Newcomers Pride Öppningsfest
   Mälarpaviljongen
   18:30 – 21:00
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Fira kreativiteten, styrkan och kraften hos nyanlända och asylsökande hbtq-personer på en kväll av musik, dans och mode! Vänner, familj, partners är välkomna att mingla och inspireras med oss på Mälarpaviljonen, mitt i Stockholm. Det kostar såklart inget att komma in. Läs mer här
 • 2 Augusti
  • Asylum Forum / Vem har ungdomsperspektivet? / Who has the youth perspective?
   Pride House
   16:15 – 18:00
   Språk Svenska / Engelska
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Vi ger inblick i ungdomsperspektivet som Newcomers Youth har arbetat med under de senaste två åren och berättar om den viktiga verksamheten som RFSL Ungdom bedrivit tillsammans med hbtq-ungdomar som har sökt asyl i Sverige.
   We will provide insights into the youth perspective that Newcomers Youth has been working on in the past two years. We will highlight important activities and outcomes of the project that RFSL Youth has established with hbtq youths who have applied for asylum in Sweden.
  • Queer bokklubb bjuder in till öppet klubbmöte!
   Pride Ung House
   14:00
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Kom och snacka om en bra bok du läst och få massor av boktips. vi botaniserar i LAVAs bibliotek ihop. Hela dagen: Gör konstverk på Lava och sätt upp på vår gemensamma konstutställningsvägg.
  • Ickebinär sci-fi-dragshow och workshop!
   Pride Ung House
   16:00 – 18:00
   Hålls av bodil. Hela dagen: Gör konstverk på Lava och sätt upp på vår gemensamma konstutställningsvägg.
 • 3 Augusti
  • Kampanj för trans!
   Pride Ung House
   12:00 – 14:00
   Rfsl ungdom och transgender europe bjuder in till workshop och diskussion om hur unga personer kan jobba för unga transpersoners rättigheter. Riktar sig till dig som är ung transperson. Hålls på engelska. Pyssel hela dagen: gör dina egna plakat och banderoller inför pride-paraden!
  • Hur kan en vara aktivist?
   Pride Ung House
   15:00 – 16:00
   Joina oss på facebook Evenemang för updates
   Vad är aktivism, hur blir en aktivist och varför borde du bli det? RFSL Ungdom Öst diskuterar tillsammans med andra från hbtqi-rörelsen i ett panelsamtal på Lava. Kom och lyssna, ställ frågor och diskutera med oss! Panelsamtalet spelas in i samarbete med Pridepodden.
 • 4 Augusti – Gå med oss i paraden!
  • Gå med oss i paraden!
   Stadshuset
   13:00
   Pride-paraden i Stockholm är den största i norden och självklart kommer vi vara på plats! I år kommer vi manifestera för unga asylsökandes rättigheter och mot den strama migrationspolitiken. Vi träffas 12.30 i sektion 7 vid Stadshuset för att tillsammans gå till Östermalms IP. Paraden brukar ta två timmar, så kom ihåg vatten, ett par sköna skor, samt kläder efter väder.
  • Nykter bar!
   Pride Ung Park
   15:00
   Joina oss på Facebook Evenemang för updates
   Superglad, trött och törstig efter Pride paraden? Ta med dina bästa queers och häng med oss på RFSL Ungdom Öst! Vi bjuder på alkoholfria läskande somriga drinkar.