RFSL ungdom Sydväst söker ny styrelse och valberedning

RFSL ungdom Sydväst letar efter nya krafter till styrelsen nästa år och söker dig som vill arbeta för en värld där alla hbtq-ungdomar är, lever och uttrycker sig som de själva vill. Kanske är det just du som behövs? 

Vi söker personer till samtliga poster i styrelsen, det vill säga: ordförande, vice ordförande, kassör samt ledamöter. Som styrelsemedlem är man med och driver föreningens arbete. Beroende på vilka intressen som finns i styrelsen och bland föreningens medlemmar kan arbetet se ganska olika ut. Det kan handla om att driva kampanjer eller annat politiskt påverkansarbete, att anordna sociala aktiviteter, bedriva stödverksamhet, ordna fester eller demonstrationer eller något helt annat. Möjligheterna är många! Styrelsen har även ansvar för föreningens ekonomi.

​Vi söker dig med ett brinnande engagemang och god samarbetsförmåga. Du bör ha bra kunskap om hbtqfrågor eller ”bara” ett stort intresse för dessa. Tidigare erfarenhet av föreningsarbete behövs inte, och mycket stöd finns att få ifrån RFSL ungdom på central nivå.Tycker du att du själv eller någon du känner borde vara en del av RFSL ungdom Sydväst? Vi vill gärna få chansen att lära känna dig eller din vän och berätta mer om vad det innebär att sitta i styrelsen. Så kom igen och ta kontakt med RFSL ungdoms valberedning på pomsandhagen [a]hotmail.com.!

Valberedningen svarar på frågor när som helst, men för att kunna föreslå RFSL ungdom Sydvästs årsmöte en ny styrelse i februari så behöver vi få en formell nominering så snart som möjligt!

Nomineringen bör innehålla namn, kontaktuppgifter och en motivering till varför den nominerade passar i styrelsen (det går bra att nominera sig själv). Om du nominerar någon annan än dig själv ska denna någon vara tillfrågad först. Det går givetvis också att anmäla sitt intresse för att sitta i styrelsen direkt på årsmötet - men tala gärna med valberedningen innan så har du chans att få valberedningens stöd på årsmötet.

 

---

Vi söker även en  ny valberedning. Valberedningens uppdrag är att ta fram ett förslag på ny styrelse inför årsmötet. I arbetet ingår bland annat att lägga ut annonser, intervjua avgående styrelse, ta in nomineringar, intervjua kandidater samt finnas tillgänglig för att svara på frågor. Arbetet omfattar cirka 20-30 timmar och brukar pågå fran mitten av oktober fram till årsmötet och kan absolut göras på distans! 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av styrelsearbete, gärna ifran RFSL ungdom eller en liknande organisation. Detta för att du ska ha god kännedom av vad det innebär att vara med i en styrelse och vilka egenskaper som krävs för detta samt för att kunna svara på frågor. Självklart finns dock alltid stöd att få ifrån styrelsen, förbundsnivå eller avgående valberedning.

Skicka din intresseanmälan och eventuella frågor till:

pomsandhagen [a]hotmail.com 

eller

sam.lovisa.bafvenberg [a] gmail.com

För kontakt med RFSLungdom Sydväst:

sydvast@rfslungdom.se 

 

 

Datum

2015-10-26 01:00 till 2016-01-31 01:00