Till dig som är närstående till en ung transperson – nytt i webbshoppen

Nu går det att beställa foldern "Till dig som är närstående till en ung transperson" i vår webbshop. Foldern är till för dig som är ung och vill ha något att hålla i handen när du berättar för en vuxen att du är trans. Och för dig som är förälder eller annan viktig vuxen.

Den här foldern är från RFSL Ungdom till dig som är närstående till en ung transperson. Inte minst till dig som är förälder eller annan viktig vuxen.

Kanske har någon precis berättat för dig att hen är transperson. Kanske har du vetat länge. Kanske undrar du just nu över vad det egentligen innebär att vara trans, känner oro för hur det ska bli för den unga personen i framtiden eller vill veta vart du själv kan vända dig med frågor och funderingar. Vi vill med den här foldern svara på några vanliga frågor och lyfta fram exempel på vad du kan göra för att stötta och bidra till en bra relation.

Tanken när vi på Transformering.se skrev foldern var "något att hålla i handen när man berättar för en vuxen". Men självklart kan den användas på olika sätt.

Foldern innehåller:

  • en kort förklaring av vad trans är

  • en intervju med en ung transperson

  • en intervju med en förälder till en ung transperson

  • en intervju med en barnpsykolog som arbetar med könsutredningar

  • tips på var du som är närstående till en ung transperson kan få stöd och mer information

Beställ foldern gratis från oss eller ladda ner den som pdf här: Till dig som är närstående till en ung transperson