fbpx
Inkluderande sexualundervisning
Utbildning om inkluderande sexualupplysning för ledare på mötesplatser

Är du ledare för en mötesplats där unga hbtqi-personer träffas och vill lära dig mer om inkluderande sexualupplysning? Kanske är du ungdomsledare på ett av RFSL:s hbtqi-häng eller någon av Newcomers Youth mötesplatser? Perfekt! 

Den 6 december anordnar RFSL Ungdom en heldagsutbildning i inkluderande sexualupplysning och hur en kan prata säkrare sex på ett sätt som är relevant för alla i rummet. 

Innehåll:
Dagen kommer innehålla teman som lustanatomi för alla kroppar, säkrare sex-kunskap, ömsesidighet, hiv/STI samt workshop-ledarskap! Så att du som ledare ska känna dig tryggare när du får frågor som rör dessa teman och kunna hålla faktabeserade samtal och workshops med de ungdomar du möter.

Du kommer få information om:

  • hur hiv och andra STI:er överförs och olika metoder för säkrare sex
  • hur testning går till och vad som är viktigt att tänka på
  • vad ömsesidighet och samtycke är
  • och du kommer få massa verktyg, övningar, tips och trix för att kunna leda egna workshops.

Utbildningen är helt gratis, vi bjuder på resa, lunch och fika, samt supermycket spännande kunskap. För dig som behöver övernattning för att delta står vi även för logi.

Detta är en grundutbildning för personer som möter ungdomar i sitt uppdrag. Det kommer komma fler fördjupande utbildningar som bygger på grundutbildningen framöver som du också kommer kunna delta i.

Var och när?
6 december kl 10.00 – 17.00. RFSL Ungdoms förbundskansli, Saltmätargatan 20, Stockholm

Anmälan
Anmäl dig här , senast 15 november

Kontaktperson: Erik Radix, erik@rfslungdom.se

Välkommen!

Textstorlek