fbpx
Kandidera/nominera till förbundsstyrelsen 2019

Nu söker RFSL Ungdoms valberedning förbundsstyrelsemedlemmar för 2019! Förbundsstyrelsens roll är att ansvara för och leda organisationen och stötta distrikten och aktivistgrupperna. De är dessutom, tillsammans med kanslichefen, arbetsgivare åt kanslipersonalen.

I mars är det kongress och då vill valberedningen lägga fram ett förslag på styrelse som representerar olika typer av identiteter, erfarenheter och kompetenser. Dessutom är även geografisk spridning önskvärd!

Hos dig som kandiderar vill vi se ett stort engagemang för RFSL Ungdom och hbtq-ungdomars rättigheter. Det behövs tid att prioritera uppdraget under minst ett år samt grundläggande kunskaper om hbtq-frågor och normkritik. Gärna tidigare erfarenhet inom styrelsearbete, dock inte ett krav.

Du kan själv kandidera eller nominera någon annan. Om den du nominerar inte är tillfrågad i förväg så är det ett namnförslag. Alla som kandiderar eller nomineras kommer bli kontaktade av oss. Vi vill ännu en gång understryka vikten av att ha tid för uppdraget. Det är väldigt roligt och peppigt, men tänk på att du måste ha orken. Vi är måna om att våra aktivister inte bränner ut sig!

Sista nomineringsdag är 1 februari, klockan 23.59. Har du frågor, funderingar eller möter på något problem i din nominering får du mer än gärna skriva till oss på valberedningen@rfslungdom.se.

Textstorlek