fbpx
RFSL Ungdom söker en kanslichef!
Annons | 2020-01-29

RFSL Ungdom är ungdomsförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter. Med 1500 medlemmar, massor med ideellt engagerade unga och 12 anställda förändrar vi världen! Nu söker vi en kanslichef som kan ta organisationen steget längre.

Om uppdraget

Kanslichefen på RFSL Ungdom är länken mellan förbundsstyrelsen och kansliet. Förbundsstyrelsen representerar den medlemsvalda och politiska delen i organisationen och kansliet utgörs av tjänstepersoner som utför verksamhet främst genom olika projekt. Kanslichefens roll är att säkerställa att organisationen rör sig i den riktning som kongressen och förbundsstyrelsen beslutar.

Under de senaste åren har RFSL Ungdoms kansli växt, antalet projekt och anställda har ökat och med det även kraven och förväntningarna på kanslichefen. Organisationen håller fortfarande på att anpassa sig efter förändringarna och kanslichefen har en nyckelroll i den processen. Vår vision är att kanslichefen ska bli mer strategisk och mindre operativ, vilket framöver kommer ta sig uttryck genom ett minskat fokus på det löpande ekonomiska arbetet i kanslichefens roll.

Kanslichefen har

 • Personalansvar
  Kanslichefen säkerställer att det finns tydlighet för de anställda att göra sina uppdrag, genom bland annat arbetsbeskrivningar, fungerande rutiner och processer. Även regelbunden arbetsledning, lönehantering, samverkan med facket och ansvar för arbetsmiljö ingår i detta.

 • Ansvar för strategi och utveckling
  Kanslichefen ansvarar för den långsiktiga ekonomiska planeringen, strategiska beslut och processer. Detta område är också särskilt kopplat till en ansvarsfull planering av de tjänster som styrs av projektfinansiering.

 • Verksamhetsansvar
  Kanslichefen är förbundsstyrelsens länk till kansliet, sköter samverkan där emellan, och den som säkerställer kvalitén på verksamheten. Kanslichefen sätter rutinerna för kansliet, sköter det löpande ekonomiska arbetet och handleder de anställda i projektekonomi.

RFSL Ungdom är ett queerfeministiskt, antirasistiskt och normkritiskt förbund vilket kanslichefen förväntas implementera i sitt ledarskap. Att skapa strukturer för hållbart engagemang hos de ideella och anställda är en del av kanslichefens uppdrag.

Förutsättningar och krav

Vi letar efter en person som har ett tryggt och förtroendeingivande, normkritiskt, ledarskap och förmågan att se helhetsbilden och detaljerna samtidigt. Det är viktigt att du har förståelse för arbete inom ideell sektor, gärna inom ungdomsorganisationer. 

Egenskaper
 • Ett tryggt och förtroendeingivande ledarskap.
 • Ett normkritiskt ledarskap som följer RFSL Ungdoms värderingar.
 • Förståelse för vad det innebär att vara anställd av och att samarbeta med en förtroendevald, ideell, styrelse.
 • Förmåga att strukturera och delegera arbete och samtidigt hålla fast vid det övergripande perspektivet.

För att göra ett bra jobb som kanslichef på RFSL Ungdom förväntar vi oss att du har tidigare erfarenheter inom de områden du kommer ansvara för.

Kunskaper och erfarenheter
 • Erfarenhet av och kunskap om arbetsgivaransvar, arbetsmiljöfrågor samt förmåga att leda individer och grupper.
 • Erfarenhet av att jobba med ekonomisk styrning och ekonomisk strategi, kopplat till styrdokument och projektdriven verksamhet.
 • Erfarenhet av att planera och samordna projektdriven verksamhet, inklusive kvalitetssäkring och måluppföljning av verksamheten.
 • Erfarenhet av att på ett tryggt sätt planera, leda och genomföra förändringsprocesser.
 • Att kunna kommunicera väl i tal och skrift i svenska och engelska, då båda språken används i den dagliga kommunikationen på kansliet.
Meriter
 • Engagemang i hbtqi-rörelsen eller någon annan rättighetsbaserad rörelse.
 • Erfarenhet av preventivt säkerhetsarbete.
Om RFSL Ungdom

RFSL Ungdom grundades 1999 som en avdelning under RFSL men blev 2003 ett självständigt förbund. Vi har medlemmar från 0 till 30 år och organisationen leds av en ideell, förtroendevald styrelse som sitter med 1-årigt mandat. RFSL Ungdoms vision är en värld fylld av kärlek och respekt, där alla unga hbtqi-personer är, lever och uttrycker sig som de själva vill. Det är vår vision som driver organisationen och vårt arbete framåt. 

RFSL Ungdom är en queerfeministisk och antirasistisk organisation. En viktig del i vårt arbete är att syna maktstrukturer både i samhället och i vår egen organisation.

För att söka

Skicka dina svar på frågorna tillsammans med CV till jobb@rfslungdom.se senast den 29/2 märk ämnesraden i mailet “Kanslichef”. Intervjuer kommer kallas till under mars. Sökanden kommer ombes att göra arbetsprover.

Har du några frågor?

Ansvarig för rekryteringen:

Jêran Rostam,
förbundsordförande
070-766 46 64

Praktiska frågor:

Aleksandra Karanovic,
HR-konsult

Facklig representant:

Alexandra Politidis Palm,
asyljurist

Om tjänsten

Tjänsten är tillsvidare och heltid med 6 månaders provanställning. Heltid på RFSL Ungdom är 37.5h veckan, oreglerad arbetstid. Tjänsten är baserad på vårt kontor i Stockholm.

Textstorlek