fbpx
Kallelse till RFSL Ungdoms kongress 2019

Kongressen hålls någonstans i mellersta Sverige den 29 till 31 mars och är RFSL Ungdoms högsta beslutande organ. Det är på kongressen som medlemmarna tar ställning till vilket arbete som ska ske under det kommande året, vilka politiska mål vi ska ha och vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen. Helgen kommer fyllas med politiska diskussioner och beslut, men också roliga aktiviteter och socialt häng. Kongressen är öppen för alla medlemmar upp till 30 år.

Vill du delta på kongressen?

Alla som deltar på kongressen och fattar beslut kallas för ombud och representerar ett distrikt. Om du vill delta som ombud fyller du i formuläret och skickar in det till oss senast den 1 februari klockan 23:59. Du behöver också maila ditt distrikt och meddela att du vill delta som ombud: Det är nämligen distrikten som väljer sina ombud.

Information från valberedningen

Nu söker RFSL Ungdoms valberedning förbundsstyrelsemedlemmar för 2019! Förbundsstyrelsens roll är att ansvara för och leda organisationen och stötta distrikten och aktivistgrupperna. Du kan antingen kandidera dig själv eller nominera en kompis. Kom ihåg att göra det senast den 1 februari klockan 23.59.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för RFSL Ungdom och hbtq-ungdomars rättigheter. Det behövs tid att prioritera uppdraget under minst ett år samt grundläggande kunskaper om hbtq-frågor och normkritik. Vi söker personer med olika erfarenheter och identiteter, och gärna med geografisk spridning.

Skicka in dina förslag

Under kongressen går ombuden igenom motioner, vilket är förslag som skickats in av medlemmar, distrikt eller aktivistgrupper. En motion kan handla om vad som helst som du vill att RFSL Ungdom ska göra: tycker du att vi borde synas mer på skolan, eller att vi ska arbeta mer med asylsökandes rättigheter?

Motioner som ska behandlas på kongressen ska vara skickas in till kongress@rfslungdom.se senast 1 februari klockan 23:59.

Läs mer

Textstorlek