RFSL Ungdom på Stockholm Pride | RFSL Ungdom
RFSL Ungdom på Stockholm Pride
Senast uppdaterad 2021-07-30

Nästa vecka startar Stockholm Pride med invigning på torsdagen. RFSL Ungdom deltar som vanligt med våra kunskaper och perspektiv, om än i mindre skala. En del seminarier går att se online, andra ses direkt i Pride House. Se hela programmet på stockholmpride.org.

Invigningstal

5 augusti | 12:00–12:25 | TBA

Arrangörer: RFSL Ungdom

Var är lagen? #TranslagNU

7 augusti | 12:00–12:45 | Pride House (C10, Plan 2)

Välkommen till det sjuttioelfte seminariet om en ny könstillhörighetslag! Vi har informerat och debatterat, minglat och protesterat men trots allt vårt arbete och trots att det har setts som en prioriterad fråga av riksdag och regering har vi fortfarande ingen ny lag på plats. Vad innebär detta egentligen?

Vi behöver en ny #TranslagNU. Vi behöver en lag som separerar ändring av juridiskt kön och den könsbekräftande vården med krav på en medicinsk diagnos. Vi behöver en lag som gör det möjligt för minderåriga transpersoner att ändra juridiskt kön. Vi behöver en ny lag som utgår från självbestämmande och självidentifikation. Seminariet handlar om varför vi inte har den utlovade lagen på plats ännu och vad vi kan göra framöver för att få igenom denna otroligt viktiga fråga.

Arrangörer: RFSL Ungdom

Det parlamentariska hotet

7 augusti | 13:00–13:45 | Pride House (C15, Plan 2) & stream

Rasismen blir mer och mer rumsren, homonationalism ersätter framsteg för alla hbtqi-personer och kultursektorn liksom civilsamhället begränsas allt mer. Vad kommer egentligen ske efter valet 2022?

Det har skett en skiftning i politiken, en skiftning som riskerar att påverka en lång tid framöver. Sverigedemokraterna har efter 11 år i riksdagen nu bjudits in till förhandlingsbordet med argumentet att de har städat upp sig. Vi ser att det är tvärtom – SD har lyckats med att normalisera sin politik så pass mycket att det inte längre är kontroversiellt att samarbeta med ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. Hur kommer den här utvecklingen påverka vår framtid? Tiden för antirasistisk organisering är nu!

Arrangörer: RFSL Ungdom

Textstorlek