fbpx
RFSL Ungdom söker en vikarierande projektledare!
Annons | 2020-02-04

RFSL Ungdom är ungdomsförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter. Med 1500 medlemmar, massor med ideellt engagerade unga och 12 anställda förändrar vi världen! Nu söker vi en projektledare med inriktning på kreativ produktion.

Om uppdraget

Newcomers Youth 2.0 är ett projekt som drivs av RFSL Ungdom, målgruppen är asylsökande hbtq-personer mellan 15-25 år. Syftet med projektet är minska både rasism och hbtq-fobi i samhället. Vi stärker och stöttar även ungdomarna själva i att utföra politiskt påverkansarbete för att stärka egenmakten och kunna förändra sin situation. Detta görs genom politisk och juridisk påverkan där vi sprider och förankrar intersektionella perspektiv till makthavare, yrkesverksamma och allmänheten. 

Projektet använder sig av flera kreativa metoder som syftar till att göra alla deltagare delaktiga i arbetet. En stor del av aktiviteterna kretsar kring att skapa mötesplatser samt att ta fram olika typer av kreativa medier, till exempel teater och film, som verktyg för att skapa förändring. Som vikarierande projektledare i Newcomers Youth 2.0 är du en viktig del i att säkerställa att projektet följer tidsplanen och når sina mål.

Projektledarens uppgifter:

 • Kreativ produktion
  Som projektledare förväntas du följa den kreativa visionen och forma det kreativa innehållet i projektet. Det sker exempelvis genom kampanjmaterial, tidskrift, aktivisthandbok m.m. Du kommer även sprida och marknadsföra materialet som tas fram inom projektet.
 • Budgetansvar
  Du ansvarar för budgetplanering och budgetuppföljning samt vägledning av projektmedarbetare att förstå och följa budgeten. Du kommer även ansvara för de ekonomiska redovisningarna inom projektet.
 • Teamledning
  Du kommer samordna de anställda inom projektet och ansvara för att ni tillsammans följer projektplaneringen. Du kommer även arbeta strategiskt med de kreativa metoderna samt med planeringen av det politiska påverkansarbetet.
Förutsättningar och krav

RFSL Ungdom är ett queerfeministiskt, antirasistiskt och normkritiskt förbund vilket alla anställda förväntas följa. Utöver det letar vi efter någon som snabbt kan sätta sig in i arbetet!

Egenskaper

 • Strukturerad och självgående
 • Förmåga att förstå helheten
 • Bra på att samarbeta och van vid att jobba med andra

För att kunna göra ett bra jobb kräver det att du har kunskap och erfarenhet inom de arbetsuppgifter som du kommer utföra, se nedan. 

Kunskaper och erfarenheter

 • Erfarenhet av och kunskap om projektverksamhet, i synnerhet projektledning
 • Budgetansvar och löpande ekonomiarbete
 • Teamledning av mindre grupp
 • Produktion av olika medier samt van vid olika kreativa metoder och uttryckssätt
 • Kommunikation och strategisk planering
 • Kunskap om och/eller erfarenhet av asyl, migration och rasism

Meriter

 • Kan fler språk än svenska och engelska
 • Har jobbat direkt med ungdomar
Om RFSL Ungdom

RFSL Ungdom grundades 1999 som en avdelning under RFSL men blev 2003 ett självständigt förbund. Vi har medlemmar från 0 till 30 år och organisationen leds av en ideell, förtroendevald styrelse som sitter med 1-årigt mandat. RFSL Ungdoms vision är en värld fylld av kärlek och respekt, där alla unga hbtqi-personer är, lever och uttrycker sig som de själva vill. Det är vår vision som driver organisationen och vårt arbete framåt. 

RFSL Ungdom är en queerfeministisk och antirasistisk organisation. En viktig del i vårt arbete är att syna maktstrukturer både i samhället och i vår egen organisation.

För att söka


Maila dina svar på frågorna till jobb@rfslungdom.se senast den 29/2, märk mailet “Vikarie NCY”. Vi kommer kalla till intervjuer löpande, tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du några frågor?

Ansvarig för rekryteringen:

Jêran Rostam,
förbundsordförande,
070-766 46 64

Facklig representant:

Virág Finta,
projektledare
076-027 70 17

Om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat på 100% med start så snart som möjligt, till och med den 30e september med möjlighet till förlängning. Heltid på RFSL Ungdom motsvarar 37.5h veckan, oreglerad arbetstid, vi har kollektivavtal via Unionen. Tjänsten är baserad på vårt kontor i Stockholm.

Textstorlek