RFSL Ungdoms logga med vit text.
Sök
Stäng denna sökruta.

Sex mot ersättning

Sex mot ersättning handlar om att få något i utbyte mot sex.

Ersättning kan vara olika saker. Exempel är att få pengar, någonstans att bo, kläder eller droger i utbyte mot att ha sex med personen som ger en ersättningen.

Det är upp till dig själv att avgöra vad som är sex för dig. Det kan också vara så att du inte vill kalla det för sex, när någon ger dig ersättning.

Sex kan vara olika saker. Det vanligaste man tänker på är kanske exempelvis samlag (analt eller vaginalt), och att suga eller slicka en persons könsorgan, anus eller andra delar av kroppen. Sexuella handlingar kan också vara många andra saker. Det kan vara att “cama” (att visa upp sig sexuellt i cam), skicka sexuella bilder, ha sexuell kontakt via textmeddelanden – och mycket annat som vi inte fått med här.

I Sverige är det olagligt att köpa sex. Brottet är särskilt allvarligt om man givit ersättning till någon under 18 år. Däremot är det inte olagligt att ta emot ersättning för sex. Du som är under 18 har däremot blivit utsatt för ett brott enligt svensk lag. Är du under 15 år heter brottet våldtäkt mot barn.

Mer om sex mot ersättning och lagen kan du läsa om på vår sida pegasus.se.

RFSL Ungdoms kuratorer har stor kunskap om sex mot ersättning. Vi är vana att träffa och prata med personer som har erfarenhet av sex mot ersättning. Du som är hbtqia-person, upp till 25 år och har erfarenhet av, eller funderingar kring, sex mot ersättning och vill prata med en kurator kan kontakta oss. Vi dömer ingen, och vi stöttar dig på dina villkor.

För att kontakta kuratorerna kring sex mot ersättning, maila oss på [email protected]. Det är bara kuratorerna som läser och svarar på mailen.

Prata med kurator

Du kan boka tid med en av oss på Säkrare genom Kaddio.

Prata med någon?

Du är välkommen att kontakta oss om du har varit med om något jobbigt. Självklart kan du vara anonym.