RFSL Ungdoms logga med vit text.
Sök
Stäng denna sökruta.

If I Had the Power

Hur hade den låtit? Vad hade den handlat om? 

Under alla år som Newcomers Youth har funnits så har vi insett hur musik, sång och dans ger enorm styrka och tröst till våra medlemmar. Många av dessa ungdomar delar liknande erfarenheter och befinner sig på en resa mot självkärlek, frihet och att ta tillbaka makten över sitt eget liv. Musiken blir som en kanal för att stärka gemenskapen och bygga ett community. 

All we want to do is love and live free. Varenda rad i den där låten har en tung betydelse. Att som ung behöva fly och lämna ett helt liv bakom sig för att komma till en nytt land är något som kräver mod och framtidstro. Men efter långdragen asylprocess – där det inte ens är säkert att du blir trodd – så är det lätt att känna hopplöshet. Vem hade inte gjort det? Därför ville vi producera just en anthem. En kampsång. Ge våra medlemmar en plattform att få hylla sin egen och varandras styrka. Och inspirera dig som hör låten att ansluta sig till vår kamp för jämlikhet och rättvisa i asylprocessen. 

Texten i If I had the power är baserad på erfarenheterna från våra medlemmar. Projektet är regisserat och producerat av Haris Eloy och Alexandra Politidis Palm. Låten är skriven och producerad av Stefan Storm. Musikvideon är framtagen i samarbete med medlemmar. Regissör och fotograf är Jad Nemeh. Sjunger gör Michael, en av våra medlemmar. 

Senaste nyheter