RFSL Ungdoms logga med vit text.
Sök
Stäng denna sökruta.

Kallelse till kongress 2023

Foto på personer som sitter i en aula och håller upp sina armar. Fotot är suddigt och har ett grönt och lila filter. Mitt i bilden står "Kongress 2023" i vit text.

Härmed kallas alla medlemmar till RFSL Ungdoms kongress 5-7 maj 2023. Kongressen bestämmer vad RFSL Ungdom ska göra kommande år och vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen. Under kongressen kommer vi behandla verksamhetsåret 2022, gemensamt diskutera och besluta om förslag som skickats in samt välja personer till förbundsstyrelsen, revisorer och valberedning.

Kongressen består av förbundsstyrelsen och distriktens ombud. Vill du vara med och bestämma på kongressen behöver du bli vald till ombud för ditt distrikt. Vanligtvis är det distriktets årsmöte eller styrelse som väljer ombud. Klicka här för att läsa hur du nominerar dig själv till ombud.

Alla medlemmar har närvaro- och yttranderätt på kongressen. Medlemmar som inte är ombud får delta i mån av säkerhet och utrymme.

Alla medlemmar har närvaro- och yttranderätt på kongressen. Medlemmar som inte är ombud får delta i mån av säkerhet och utrymme.

Tidsplan

Före kongressen

27 janKallelse skickas ut
5 marDeadline för nomineringar till valberedningen
10 marDeadline för motioner
24 marDistrikt meddelar förbundsstyrelsen om valda ombud
21 aprKongresshandlingar skickas ut

Under kongressen

5 majIncheckning och lära känna-övningar
6 majFormellt beslutsmöte
7 majWorkshops och föreläsningar samt avfärd

Var med och påverka

Vill du vara med och bestämma hur RFSL Ungdom ska förändra världen? Då kan du nominera dig själv till ombud för ditt distrikt. Som ombud representerar du ditt distrikt på kongressen. Förutom närvaro- och yttranderätt har du också rätt att lägga förslag och rösta. Vi förväntar oss att du läser kongresshandlingarna, deltar aktivt i diskussionerna och för distriktets talan. Du förväntas också delta alla dagar på kongressen.

Nominera dig själv genom att mejla ditt distrikt eller klicka på distriktets knapp nedanför:

Bli en del av förändringen senast 5 mars

Var med och gör skillnad! I en tid då rasismen, hatet och hbtqia-fobin växer är det viktigare än någonsin att det finns personer och organisationer som står upp för hbtqia-ungdomar och våra rättigheter. Kandidera till RFSL Ungdoms förbundsstyrelse så kan du hjälpa oss att göra unga hbtqia-personers röster hörda. ?

Till styrelsen i år letar vi lite extra efter personer som har en eller flera av egenskaperna nedan:

  • Är intresserad av att arrangera lokala aktiviteter för hbtqia-ungdomar
  • Tidigare har suttit i en styrelse
  • Har erfarenhet av partipolitik, till exempel från ett partipolitiskt ungdomsförbund
  • Har erfarenhet av antirasism och antirasistisk organisering

…men det viktigaste är att du vill vara med och göra världen till en bättre plats för hbtqia-ungdomar. ?️‍?

Du kandiderar genom att klicka på knappen nedanför. Känner du någon annan som du tror skulle passa bra i RFSL Ungdoms styrelse? Då kan du nominera den personen på nedanstående knapp, så kontaktar valberedningen den. Sista dag för att kandidera är 5 mars.

Skicka in förslag senast 10 mars

Har du en idé om hur vi kan förbättra världen? Skicka in ett förslag som kongressen ska ta ställning till! Ett förslag från medlemmar kallas för motion och kan handla om saker som vi ska göra, frågor vi ska driva, uppdateringar i styrdokument och mycket mer. Skicka in din motion till k[email protected] senast den 10 mars. Kom ihåg att förslag behöver skrivas med att-satser: läs mer i vår guide nedanför.

Frågor?

Hör av dig till oss på [email protected] om du har några frågor.

Senaste nyheter