RFSL Ungdoms logga med vit text.
Sök
Stäng denna sökruta.

RFSL Ungdom på West Pride

Foto på fem personer i vårt tält från EuroPride i Göteborg 2018. Två av personer står upp, resten sitter vid ett bord i bakgrunden. I taket hänger flera regnbågsflaggor.
Fotograf: Okänd

West Pride i Göteborg startar 27 september håller på fram tills 3 oktober. RFSL Ungdom deltar med två programpunkter för att lyfta unga transpersoner och antirasistisk organisering. Missa inte heller West Pride Ung som riktar sig till dig som är från 13 år och uppåt. Du hittar hela programmet på program.westpride.se.

Onsdag 29 september

Lyssna på unga transpersoner!

12.45–13.30 | Svenska | Världskulturmuseet, Studion

De senaste åren har det pågått en hätsk debatt, om unga transpersoner, framför allt i media. Allt från den könsbekräftande vården till unga transpersoners psykisk ohälsa, även ungas kapacitet till självbestämmande har diskuterats. Unga transpersoners egna röster har lyst med sin frånvaro – det vill vi ändra på.

Arrangörer: RFSL Ungdom

Söndag 3 oktober

Ett hot mot demokratin och hbtqi-personers rättigheter

16.00–16.45 | Svenska | Göteborgs Stadsbibliotek, Trappscenen

Det har skett en skiftning i politiken, en skiftning som riskerar att påverka en lång tid framöver. Sverigedemokraterna har efter 11 år i riksdagen nu bjudits in till förhandlingsbordet med argumentet att de har städat upp sig. Vi ser att det är tvärtom – SD har lyckats med att normalisera sin politik så pass mycket att det inte längre är kontroversiellt att samarbeta med ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. Hur kommer den här utvecklingen påverka vår framtid? Tiden för antirasistisk organisering är nu!

Arrangörer: RFSL Ungdom

Senaste nyheter