RFSL Ungdoms logga med vit text.
Sök
Stäng denna sökruta.

Utbildning för ungdomsledare

Är du ledare för en mötesplats där unga hbtqi-personer träffas och vill lära dig mer om inkluderande sexualupplysning? Kanske är du ungdomsledare på ett av RFSL:s hbtqi-häng eller någon av Newcomers Youth mötesplatser? Perfekt! 

Den 16-17 november anordnar RFSL Ungdom en webbutbildning i inkluderande sexualupplysning och hur man kan prata om säkrare sex på ett sätt som är relevant för alla i rummet.
Utbildningen baseras på RFSL Ungdoms material Allt det viktigaste om sex som i dagsläget finns som broschyr, podcast, filmer och lärarmaterial med övningar.
Utbildningen är gratis och hålls digitalt två förmiddagar kl 9-12 med olika innehåll båda dagarna. Närvaro på båda dagarna är ett krav för deltagande.

Innehåll

Utbildningen består av föreläsningar och mindre gruppuppgifter och deltagarna kommer få dela erfarenheter om arbetet på respektive ungdomshäng. Utbildningen innehåller teman som lustanatomi för alla kroppar, säkrare sex-kunskap, ömsesidighet, hiv/STI samt att hålla workshop! Så att du som ledare ska känna dig tryggare när du får frågor som rör dessa teman och kunna hålla faktabeserade samtal och workshops med de ungdomar du möter.

Du kommer få information om

  • hur hiv och andra STI:er överförs och olika metoder för säkrare sex
  • hur testning går till och vad som är viktigt att tänka på
  • vad ömsesidighet och samtycke är
  • verktyg, övningar, tips och trix för att kunna leda egna workshops

Detta är en grundutbildning för personer som möter ungdomar i sitt uppdrag, ingen förkunskap krävs. Det kommer komma fler fördjupande utbildningar som bygger på grundutbildningen framöver som du också kommer kunna delta i.

När och hur?

16 och 17 november kl 9.00 – 12.00, inkl pauser, via Zoom.
För att kunna delta krävs att du har en dator med kamera och mikrofon och att du kan delta under båda dagarna. 

Anmälan senast 2 november

Kontaktperson

Erik Radix
070 – 461 87 10
[email protected]

Senaste nyheter